Opplevelser og langvarige inntrykk

Vi hjelper deg å utnytte nettets potensial - enten det er for å markedsføre produkter og tjenester eller informere.

Artikler


Oppnå bedre webkommunikasjon - Del 1

tekst p� nettTekst på web bør ha en tilknytning til siden den hører til. Den bør formidle og eventuelt selge det som er aktuelt for siden den står på. Dette er første del av en serie artikler som skal omhandle tekst og innhold på web.

God webkommunikasjon er gjennomtenkt. Web er ikke et mål, det er et middel. Så du bør ha en målsetning når du lager deg en hjemmeside enten det er for et stort høytstående firma, eller en mindre kansje ukjent bedrift som skal opp å stå på sine egne ben.

God webkommunikasjon er gjennomtenkt. Web er ikke et mål, det er et middel.


Målsetningene du blandt annet bør ha er:

 • yte offentlige tjenester
 • tjene penger
 • bære verdier
 • spre nyheter
 • generere trafikk
 • informere
 • underholde

Viktigste er at vi har ett mål med webkommunikasjonen vår. En ting er å holde informasjonen oppdatert til enhver tid slik at folk vil besøke flere ganger, og kansje bruke transaksjonene dine. Men man må også ha ett ryddig oppsett i teksten slik at folk lett kan finne frem til det de vil på siden uten å lete for lenge. Husk at du har bare 2-3 sekunder til å overbevise en bruker om at han bør bli å se nærmere på akkurat ditt nettsted. Ifølge en undersøkelse gjort av forskere på Carleton University i Ottawa, gjør hjernen hos en vanlig nettbruker en antagelse av kvaliteten på nettsiden i løpet av bare 50 millisekunder.

tekst p� nettFor å kunne lage innhold som taler mot din gruppe må du kunne forstå teorien om "lukten av informasjon", og dette kan gjøres ved bruk av trigger-ord (Ordene brukere har i hodet som beskriver det de leter etter).

Det tar 25% lenger å lese på skjerm, så derfor blir det til at de som leser som oftest bare skumleser. Derfor er det å forenkle teksten din til stikkord og punkter der du kan, effektivt. Brukerne opplever forkortet tekst som mer innholdsrik enn ubehandlet tekst. Skal du skrive lange artikler eller liknende, er det bra å skrive ett sammendrag i begynnelsen av teksten slik at folk får en viss peiling på hva de begir seg innpå.

På internett velger brukere å komme til deg, ikke omvendt. Det er derfor vanskelig å jukse seg til kunder ved å bruke skitne triks. Web er et medium der besøk, handlinger og transaksjoner kan måles og tallfestes. Husk at når det gjelder navigering, så velger brukerne det de allerede kjenner til og vet hvordan skal betjenes. Derfor er det lurt å holde seg i nakken når menyer og navigasjon på web utarbeides. Det gjelder også navn på knappene som skal bygge opp siden. Du har somregel bare en sjangs til å overbevise brukeren før han trykker "backspace" knappen og velger nestemann på lista si. Når du lager tekst på nett bør du tenke tabloid med hensyn til hva som er viktig å få frem når det gjelder overskrifter og innhold. Når dette er sagt bør det du ønsker at brukerne skal få med seg plasseres helt i starten av teksten.

Bruk avsnitt flittig og presenter bare ett poeng i hvert av dem.

Publisert under web - Fredag 4. Juli 2008 av Henrik R.

Del med andre:

Kontakt

 • (+47) 41 00 00 40
 • moc.xrapsaidem@tsop
 • Send forespørsel
 • Drangedalsveien 2,
  3920 Porsgrunn

Nyhetsbrev påmelding

Hold deg oppdatert på artikler og tjenester fra Mediasparx.

 

Copyright

© 2000-2024 Mediasparx.com
- All rights reserved.